Micro omvormers voor kleine DIY systemen

Micro omvormers zijn er in veel merken.  Wereldwijd nr. 1 is de pionier Enphase (sterke positie in USA), verder APS , Enexcis, SMA en veel andere merken.

Wil je een aantal panelen vervangen of heb je een dakdeel met veel schaduw  –   kies dan voor een micro omvormer . Direct 230 V .

APS-MICROAPS levert  een DUO omvormer die geschikt voor elk twee zonnepanelen. Deze omvormers kunnen aan elkaar gekoppeld kunnen worden; hierdoor bent u flexibel in het toepassen. U kunt beginnen met een enkele Micro Omvormer. In de toekomst kunt u dit uitbreiden bijv/ 5 omvormers!
U hoeft dus niet direct een grote investering te doen, maar u kunt dit naar eigen behoefte invullen.

De APS 500 micro omvormer is de ideale oplossing voor systemen waarbij een deel van de zonnepanelen zich gedurende de dag deels in de schaduw bevindt. Doordat beide panelen zijn eigen micro omvormer hebben, heeft schaduwval op een van de 2 panelen geen invloed op de opbrengst!
In verhouding zijn deze micro-omvormers  aantrekkelijk geprijsd. Verder geeft het ook grote voordelen als je niet een ideale plaats hebt voor je zonnepanelen in verband met schaduw. Je jaaropbrengst is dan met dit systeem van micro- omvormer hoger dan wanneer je 1 grote string-omvormer  zou gebruiken. Afhankelijk van de situatie kan Op jaarbasis kan dit voordeel oplopen tot boven de 20%.

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.