Ontdek 7 Voordelen van Solar Frontier Zonnepanelen | SolarWindBioShop

Het geheim van THIN FILM SOLAR PANELS verklaard. Waarom worden “dunne film panelen” en met name Solar Frontier Zonnepanelen iedere dag meer en meer toegepast?

Dunne film, oftewel CIS zonnepanelen,  zijn gebaseerd op Koper (Cu), Indium (I) en Selenium (Se). CIS is de meest innovatieve technologie voor serieproductie van zonnepanelen en brengt veel voordelen in relatie tot  opbrengst, efficiency en milieuvriendelijkheid.

Solar-Frontier-moduleHogere energie opbrengst
Een van de kenmerkende  voordelen van een Solar Frontier moduul is de hogere energie-opbrengst tegenover de standaard op silicium gebaseerde panelen.  De CIS technologie, zoals ontwikkeld door Solar Frontier, levert  een hogere efficiency in vergelijking met andere dunne film panelen.

Een zonnepanelen systeem in de praktijk
Veel opbrengst calculaties van zonnepaneel installaties gaan uit van optimale omstandigheden,
zoals :  hoge zonnestand, onbewolkte hemel, helder weer, geen schaduw, gematigde temperaturen.  Maar hoe vaak per jaar zijn er deze omstandigheden?
De CIS  modules van Solar Frontier leveren relatief veel vermogen zelfs bij schaduw, zwak licht en hoge temperatuur.

CIS-technologie-van-Solar-Frontier

Milieuvriendelijk
Een ander voordeel is de grote milieuvriendelijkheid. De panelen bevatten geen lood of cadmium .
In tegenstelling tot de klassieke CIS-panelen wordt voor Solar Frontier geen giftig cadmium  gebruikt. Dit is vervangen door Zink. Hierdoor ontstaat het zgn “Light Soaking Effect”. Dit zorgt ervoor dat de panelen, zodra in gebruik, enige procenten meer energie gaan opleveren.

Het “Light Soaking ” effect komt en blijft
Het licht opzuigend effect ontstaat direct zodra de panelen in gebruik worden genomen en bereikt een stabiel maximum na ongeveer 50 zonne-uren.

Maximale opbrengst  – ook bij bewolkte hemel
De weersomstandigheden zijn in de praktijk zelden ideaal. ’s Morgens, ’s avonds, bij nevel, diffuus daglicht en bij bewolkte hemel presteren de Solar Frontier modulen uitstekend. Onder deze omstandigheden leveren ze meer energie als andere modules. De CIS panelen van Solar Frontier zijn gevoeliger voor licht met lagere golflengte tot zelfs in het infraroodbereik. Daarom starten de panelen vroeger ’s morgens en gaan  ’s avonds langer door.

Hoge opbrengst  – ook als het dak niet op het Zuiden gericht is
Optimale opbrengst wordt verkregen als de panelen pal op het zuiden gericht zijn. Dit is slechts zelden het geval en alleen tijdens  bepaalde uren. Door de goede opbrengst bij zwak licht zijn Solar Frontier zonnepanelen ook uitstekend geschikt voor daken met Oost of West orientatie.
Hoge opbrengst  – zelfs bij grote hitte
In principe neemt het vermogen van elk PV-paneel af bij stijgende temperatuur. Dit resulteert in minder opbrengst.  Datasheets van PV panelen gaan standaard uit van een moduultemperatuur van 25°C .  De modulen van Solar Frontier zijn minder temperatuur afhankelijk en hebben daarom een hogere temperatuur stabiliteit.

Meer kWh per kWp  – zelfs onder ongunstige omstandigheden
De combinatie van de eigenschappen van Solar Frontier Panelen  maakt ze uniek. Ze biedt de optimale oplossing om maximale opbrengst te leveren  – zelfs onder ongunstige omstandigheden.

CIS panelen en Salderen
Ook op dit punt bieden Solar Frontier panelen een voordeel. De energie opbrengst wordt beter gespreid over de dag. Tegen de avond als de meeste huishoudens meer stroom gebruiken blijven de Solar Frontier panelen energie leveren. Dit is gunstig, want tzt zal de salderingsregeling dwz.  de mogelijkheid om stroom tijdelijk te parkeren in het net, gaan vervallen.

CIS-2-temperatuur

Solar Frontier staat voor Maximale opbrengst voor elk dak, elke orientatie en elke locatie
Vele onafhankelijke vergelijkingstest ondersteunen bovengenoemde kenmerken.  Een extra pluspunt is dat  Shell grootaandeelhouder is in het japanse Solar Frontier.  Meer info

Reacties zijn gesloten.