Zonnepanelen, accu en slimme omvormer | SolarWindBioShop

Hybride solar-systemen hebben de toekomst. Zonnepanelen koppel je middels een slimme omvormer met een accu. Zo verhoog je je eigen gebruik en hoeft minder of niets terug te leveren aan het net. U wordt net onafhankelijk. U slaat surplus energie tijdelijk op in eigen lithium batterij.

Verder is bijladen van de lithium-ion accu mogelijk tegen het laagste tarief. Altijd gebruik maken van eigen stroom.

Bekijk de korte video: https://www.youtube.com/watch?v=_eLz9v-KwTM

Smartverter –  de omvormer van de toekomst:

  • De Smartverter is de enige in zijn soort die een back-up functie heeft. Dit betekent dat de Smartverter altijd energie kan leveren, zelfs als het elektriciteitsnet uitvalt.
  • De Smartverter laadt en ontlaadt twee keer zo snel als vergelijkbare systemen. Hierdoor is het met de Smartverter mogelijk om uw eigen energie sneller te gebruiken.
  • Bij de Smartverter is het mogelijk om 5kW uit de batterij te onttrekken. Vergelijkbare systemen halen maar 2.5kW uit de batterij. Dit betekent dat de overige 2.5kW alsnog uit het elektriciteitsnet moet worden gehaald. • Middels een App kunt u de gegevens van het systeem op uw tablet of smartphone uitlezen en de instellingen beheren.
  • De Smartverter is aanzienlijk lichter en compacter dan concurrerende systemen.

 smartverter-sv6000___01

Een Lithium-ion accu combineren met een Smartverter

Fabricaat LG. De lithium LG Chem batterij heeft een maximale capaciteit van 6.5kW en is zeer compact en laag in gewicht. De LG heeft +- 6000 levenscycli, wat betekent dat de batterij een levensduur van 20 jaar heeft. Met een DoD van 90% is de LG Chem zeer efficiënt.
De LG Chem is makkelijk uit te breiden met de uitbreidingsmodules van 3.2kW, tevens van LG Chem.

lg-accu-lgchem6-4___01

Voor kleine systemen … Merk Pylon (geen foto). De Pylon batterij heeft een maximum capaciteit van 2.4kW. De batterij heeft +- 4000 levenscycli wat betekent dat de batterij een levensduur van 10 jaar heeft.
De DoD van de Pylon batterij is 80%, dit maakt de batterij minder efficiënt dan de LG Chem 6.4kW.

Mrs WdF Verkoelen-Leal

 

 

Reacties zijn gesloten.