REQUIEM poly zonnepanelen by SolarWindBioShop

Requiem voor poly zonnepanelen  / SolarWindBioShop

Overvloed alom. Slechts 5 jaar geleden waren poly  zonnepanelen de norm. We praten dan over de bekende blauwe panelen met een aluminium frame van ca. 250 tot 270 Wp .

REQUIEM-POLY-1

Slechts mondjesmaat waren Mono Full Black panelen (de luxe variant)  verkrijgbaar.  Esthetisch mooi, maar helaas vrij duur.

DE OMWENTELING
Wie had gedacht dat er  in 2020  binnen een periode van 6 maanden een  complete omwenteling zou  plaats vinden.  Chinese bedrijven, zoals LONGI Solar (die zich al jaren uitsluitend richten op de verbetering van MONO panelen hebben een doorbraak van MONO weten te bewerkstelligen.

In 2018/2019  zorgde  de PERC*  technologie al voor een doorbraak qua vermogen. Nu  in 2020 schakelden een groot aantal fabrikanten ( JA Solar, Jinko, Suntech, QCELLS, etc. ) in snel tempo over naar  de nieuwe “half cel technologie”. Meer vermogen per paneel en minder gevoelig voor hotspots.

POLY panelen waren altijd gunstig in prijs. Dit voordeel is verdampt.  De industrie kan nu hoogwaardige mono zonnecellen leveren tegen een scherpe prijs. Plotseling is er geen markt meer voor poly zonnepanelen. Slecht nieuws voor de fabrikanten van poly zonnecellen en goed nieuws voor iedereen die nu zonnepanelen wil kopen en installeren en voor alle klanten van SolarWindBioShop (zonnepanelen voor Nederland en belgie)

SolarWindBioShop leest voor u de internationale vakbladen, zoals Taiyangnews (taiyangnews.info)
4e kwartaal 2020 zijn de meest gevraagde zonnepanelen o.a. Mono met een vermogen van 330 tot 345 Wp en Mono Full Black met een vermogen van 310 tot 330 Wp.

Een dertigtal fabrikanten heeft zich in 2020 verenigd om de volgende doorbraak te realiseren. Hierbij wordt gedacht aan panelen van “500 Wp en meer”   en zelfs aan “600 Wp en meer”. SolarWindBioShop volgt de ontwikkelingen en laat u als eerste profiteren van meer vermogen voor minder geld. Het lijkt of de ontwikkelingen steeds sneller gaan. Denk hierbij aan AI, zelfsturende auto’s, drones, virussen etc.

Nu meer en meer mensen vanuit thuis gaan werken  gaan de kosten voor energie door het dak en is dit een extra reden om op korte termijn zonnepanelen te plaatsen.

Leo Verkoelen

Reacties zijn gesloten.