Voel je beschermd met de Solaredge-baas op afstand | SolarWindBioShop

Hoe werkt een zonnepanelen installatie met een Solaredge omvormer?
Heel simpel. De zon schijnt. Zonnepanelen produceren gelijkstroom. De omvormer zet deze om in bruikbare wisselstroom.

Waakhond of surveillant – Wat gebeurt er op de achtergrond?
Bijvoorbeeld. Vallen een of meer panelen in de schaduw dan produceren deze minder stroom. Bij een systeem met een Solaredge omvormer wordt achter elk paneel  een optimizer geplaatst. Deze zorgt ervoor dat “zijn paneel” (dus het paneel waar hij over waakt het maximale vermogen levert). De omvormer krijgt continue deze informatie door.  Jij of ik (dus de eigenaar van de zonnepanelen farm)  kan zo elk moment zien of alles naar wens draait.

Baas boven baas – Wat te doen bij een probleem?
Denk je dat een of meerdere panelen niet goed functioneren. Dan kan de “grote baas” (in dit geval de fabrikant zelf (Solaredge) meekijken op afstand. Vervolgens wordt , zo nodig, met speciale software dieper op de situatie ingezoomd. Meestal is het probleem snel verholpen. Dit geeft een goed gevoel.
Jouw vriend op afstand, komt dus alleen in actie als het nodig is. Er is geen enkel ander systeem op de markt dat deze functie op dit niveau kan leveren. Logisch dat veel particulieren en bedrijven kiezen voor een Solaredge omvormer en bijpassende optimizers.

Solaredge hybid

Wat kunnen we verwachten van de Solaredge Kerstman?
Solaredge levert o.a. omvormers, optimizers, hybride omvormers, omvormers met aansluiting EV,
Li-ion batterijen en home energy systemen, evenals (beperkt) panelen met geintegreerde optimizer.

Reacties zijn gesloten.