Waarom zonnepanelen kopen bij de experts? | SolarWindBioShop

Zonnepanelen zelf installeren kan bijna iedereen. Kun je het niet alleen,  doe het dan met hulp van een handige vriend, buurman of klusser.  Je begint uiteraard eerst met uitgebreid te googelen, een paar offertes aan te vragen en vervolgens een en ander te vergelijken op prijs en kwaliteit.

De belangrijkste punten voor uw investering:zonnepanelen-voordeel

  1. zonnepanelen plaatsen is een investering zonder risico die meer geld opbrengt dan een spaarrekening.
  2. kies altijd voor een topmerk  – deze zijn logischerwijs nooit de allergoedkoopste
  3. een zonnepanelen installatie bestaat uit o.a. de panelen, de omvormer en de montagematerialen, waarbij ieder onderdeel maximaal waarde moet toevoegen aan het geheel
  4. is de investering in een keer te veel voor u dan zijn er diverse mogelijkheden om voordelig geld te lenen

Graag zal ik de punten nader toelichten
De spaarrente is al lange tijd heel laag en zal voorlopig laag blijven. Investeren in aandelen of ander beleggingen heeft een veel groter risico en je moet regelmatig naar je portefeuille kijken. Zonnepanelen daarentegen brengen iedere dag geld op zonder dat u er voor moet werken. Een investering in zonnepanelen heb je binnen 7 jaar terugverdiend (bij zelf installeren ca. 5 jaar). De levensduur is minimaal 25 jaar (na 25 jaar leveren de panelen nog altijd 80%  en men gaat uit van 1 of maximaal 2 x vervangen van de omvormer). Reken hierbij dat de stroomprijs bijna ieder jaar stijgt en dat je minimaal tot 2020 mag salderen (overschot verrekenen met eigen verbruik). Opslag van overcapaciteit in accu’s is aan een doorbraak bezig.

JA-Solar-logoSolarEdge-logo

Op de toptien lijst van ’s werelds grootste producenten van zonnepanelen staan 8 producenten uit China! (China is en blijft dominant aanwezig). China wil de milieuvervuiling in eigen land resoluut terugdringen. Dit heeft gezorgd voor een grote interne markt van zonnepanelen en niet te onderschatten van omvormers (zie. Omniksol, Growatt en Chint).  Laat een fabrikant zijn europese holding failliet gaan (oorzaak bv. fiscale boetes) dan is de garantie weg. Allemaal redenen om te kiezen voor een goed merk en te vertrouwen op de ervaring van uw leverancier/installateur.

Ieder zonnepanelen pakket moet met zorg worden samengesteld. Elk dak is anders. Hiervoor hebt u een goede leverancier/installateur nodig en die tevens op de hoogte is van de recente ontwikkelingen in de markt. Soms lijkt het of er niet veel verandert, maar de werkelijkheid is anders. Hadden we enige jaren grote prijsdalingen door productie in lage loon landen, overcapaciteit en overheidssubsidies  –  dit is verleden tijd. De grote fabrikanten maken weer winst en investeren in onderzoek, waardoor de prijzen gelijk blijven (of lichtelijk dalen) en de kwaliteit continu verbeterd wordt.

Naast de bestaande poly (blauw) en mono (zwart) panelen zijn “dunne film panelen” sterk in opkomst. Marktleider is het japanse Solar Frontier (grootaandeelhouder SHELL)). SolarWindBioShop heeft inmiddels de nodige ervaring opgedaan met deze systemen  o.a. in oost-west opstelling voor platte daken en regelmatig in combinatie met Optimzers (Solaredge).

Zonnepanelen moeten de waarde van uw huis vergroten en er esthetisch mooi uitzien. Dit doe je door een goed legplan en de juiste panelen (meestal mono full black of CIS panelen van Solar Frontier). Een paar plukjes panelen hier en daar op het dak verspreid   –  dat kan niet meer!

De trotse bezitter van een solar systeem wil graag de opbrengst kunnen controleren op elk moment dat hij dat wil. Dit kan met bijna elk systeem. Ideaal hiervoor is  een Solaredge omvormer met Optimizers, waarbij je per paneel 24/7 inzicht hebt (of met micro omvormers  – echter duurder).

Is de investering in een keer te hoog dan kun je een voordelige lening aanvragen of kiezen voor bv. eerst 5 of 6 panelen te installeren en vervolgens elke 2 jaar nog een keer hetzelfde. Laat u adviseren door uw leverancier/installateur.

SolarWindBioShop uw solar adviseur en leverancier van uitgekiende DHZ sets

PS. 21% BTW direct terugvragen (gratis hulp indien gewenst)

 

Reacties zijn gesloten.