SDE budget 2016 verhoogd | SolarWindBioShop

Minister Kamp meldt het volgende: ‘Veel hernieuwbare energietechnieken zijn ┬áde afgelopen jaren verder doorontwikkeld, waardoor kostenreducties behaald zijn.
Zo is de kostprijs van zon-pv sinds 2009 met maar liefst 70 procent gedaald. Dit is goed nieuws, want deze projecten zijn nodig om de sprint richting 2020 in te zetten.
Nu is het zaak om vaart te maken en de uitrol te versnellen. Die noodzaak om te versnellen komt ook tot uiting in het budget dat ik in 2016 beschikbaar zal stellen voor de SDE+.’ Kamp verhoogt het SDE+-budget naar 8 miljard euro. De eerste ronde zal in maart zijn en hiervoor zal ik een budget openstellen van 4 miljard euro. In september zal vervolgens een tweede ronde volgen met een vergelijkbaar bedrag.’

Reacties zijn gesloten.