Zonnepanelen met stekker | Mini Energie Centrale


Met een kleine investering kun je al een complete “stekkerklare” zonnepaneel set kopen.  Op de nederlandse markt is een ruim aanbod  van deze mini sets. De panelen varieren van 370 tot 440 Wp en meer. Bij voorkeur in All Black (Full Black) .  Meestal kun je op de bijgeleverde micro omvormer naar keuze 1 of 2 panelen aansluiten. 

In Duitsland zijn deze sets al een paar jaar veelgevraagd.   Zonnepanelen zijn de beste oplossing om te besparen op de kosten voor energie. Bij de huidige prijs van ca. EUR 0,35/kWh verdien je zo’n mini installatie in 3 tot 5 jaar al terug. Daarna kun je nog minstens 20 jaar profiteren van gratis stroom. Ga je een keer verhuizen dan neem je de installatie gewoon mee.

Duitsland trendsetter in balkon zonnepanelen

Elke complete set bestaat bij voorkeur uit 1 zonnepaneel van  minimaal 400 Wp, 1 micro -omvormer, 1 montageset en  1 AC voedingskabel. Het paneel wordt verbonden met de micro omvormer. De voedingskabel verbindt de omvormer met een stopcontact.

Zonnepaneel met stekker voor plat dak

De prijsconcurrentie is groot. Sommige aanbieders bieden alleen een paneel, micro omvormer en een aansluitkabel. Het montage pakket is heel belangrijk om een windbestendig systeem te kunnen realiseren.

zonnepaneel set plat dak met Blubase montagemateriaal

Op de website van Romar Products vind je een ruim assortiment sets voor balkons (hangend) en plat vlak (liggend).

Reacties zijn gesloten.