Solaredge systemen voor doe het zelvers | SolarWindBioShop

De 7 voordelen van Solaredge met Optimizers

  • – Meer opbrengst bij situaties met (deel)schaduw
    – Gratis monitoring per paneel via internet
    – Veilig door slechts 1 Volt bij storingen
    – Lange garantie op omvormer en optimizers
  • – Panelen hoeven niet alle in één richting te liggen
  • – panelen hoeven niet van één merk te zijn (denk aan uitbreiding)

(haal met Solaredge het maximale uit uw panelen )

Solaredge, van oorsprong een israelisch bedrijf, is marktleider op het gebied van omvormers die werken met optimizers. Bij een standaard string-omvormer (bijv. Goodwe of Omnik) zijn de panelen in serie geschakeld in meestal 1 of 2 stringen. Valt er schaduw op een paneel dan gaat de opbrengst sterk terug. Bij Solaredge regelt de optimizer (1 per paneel) steeds de maximale opbrengst per paneel. Heb je schaduw op het dak of wil je altijd kunnen zien wat het systeem opbrengt, dan is Solaredge de beste keus.

Solaredge geeft uitstekende garanties. 25 jaar op de Optimizer en 12 jaar op de omvormer.

Hoe ziet het er in de praktijk uit?
Hebt u bijv. ’s morgens schaduw van een boom of schoorsteen dan levert uw systeem direct minder op (zgn. “tuinslangeffekt”). Bij een standaard omvormer trekt 1 paneel gelijk de hele string mee. Dit is de voornaamste reden om te kiezen voor(power)optimizers.  Solaredge vergelijkt een systeem zonder optimizers met autorijden zonder dashbord.

SolarWindBioShop heeft een groot aantal klanten in nederland en belgie die een  Solaredge systeem hebben.  Onze klanten kunnen hun eigen systeem 24/7 monitoren.  Wij controleren ook dagelijks alle systemen. De samenwerking met Solaredge is uitstekend. Klachten en problemen worden snel opgelost.

Zijn er alternatieven?
Ja, micro-omvormers (bijv. APS en Enphase) deze leveren direct 230 Volt wisselstroom , ze zijn echter duurder in aanschaf.
Andere leveranciers van Optimizers zijn o.a. Tigo en Huawei.

Reacties zijn gesloten.