Zonnepanelen met micro-omvormers | SolarWindBioShop

Terwijl we naar de toekomst van zonne-energie kijken, hebben technologische ontwikkelingen de weg vrijgemaakt voor efficiƫntere en kosteneffectievere systemen. Een van die innovaties met een enorm potentieel is het gebruik van micro-omvormers voor zonnepanelen.

In een wereld die worstelt met de dringende behoefte aan schone en duurzame energieoplossingen, bijft zonne-energie een baken van hoop.

SolarWindBioShop levert complete doe het zelf sets met micro-omvormers 

Micro omvormer met 1 , 2 of 4 panelen

In tegenstelling tot traditionele stringomvormers die de gelijkstroom die door meerdere zonnepanelen wordt opgewekt, omzetten in wisselstroom, zorgen micro-omvormers voor een individuele stroomomzetting voor elk paneel. Deze baanbrekende benadering biedt tal van voordelen, waaronder een hogere energieproductie, een grotere betrouwbaarheid van het systeem en een verbeterde veiligheid.

In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van micro-omvormers en onderzoeken we hoe ze een revolutie teweegbrengen in de zonne-energiesector. Ga met ons mee op deze verhelderende reis en ontdek de mooie toekomst die ons te wachten staat met micro-omvormers in de voorhoede van de transformatie van zonne-energie.

De marktleiders op het gebied van micro-omvormers zijn Enphase en APsysystems (APS).
Beide fabrikanten zijn constant bezig met verbetering en vernieuwing.
Bij Enphase is de IQ7-serie inmiddels opgevolgd door de IQ8-serie, zodat je ook zonnepanelen van 400 Wp of meer kunt aansluiten.
APS heeft de serie  DS3 micro-omvormers gelanceed voor panelen van 400 Wp en meer. Een kenmerk bij APS is dat je 2 panelen op een omvormer kunt aansluiten (2 aparte MPP tackers) en bij de nieuwe 3 fase omvormer type QTD2 zelfs 4 panelen per omvormer. Dit houdt de kosten laag.  

Mede door de toenemende vraag naar balkon zonnepanelen groeit het aantal fabrikanten van micro-omvormers. Bekende merken zijn o.a. Hoymiles, Invertec, Herf, Involar,

Balkon zonnepaneel set van Romar products

Eindbeoordeling:

Ca. 10 jaar geleden was het marktandeel van micro omvormers nog heel gering. Diverse fabrikanten bleken niet in staaty zijn om constantekwaliteit te leveren en zijn van de markt verdwenen. Sinds 2021 is is de markt voor micro omvormers wereldwijd sterk gegroeid.
De markt is volwassen geworden en de A-merken leveren uitstekende producten met een fabrieksgarantie van 20 tot 30 jaar.

De consument neigt steeds meer naar micro omvormers – hoewel ze duurder zijn dan string omvormers of omvormers met optimizers. Een groot voordeel is dat je een zonnepanelen installatie altijd makkelijk kunt uitbreiden.
Vergelijk de 3 populaire varianten van omvormers op de blogs en webpagina van SolarWindBioShop.

Update 02-07-2024

Reacties zijn gesloten.