Voordelen van zonnepanelen met micro-omvormers | SolarWindBioShop

In een wereld die worstelt met de dringende behoefte aan schone en duurzame energieoplossingen, is zonne-energie een baken van hoop.

Terwijl we naar de toekomst van zonne-energie kijken, hebben technologische ontwikkelingen de weg vrijgemaakt voor effici├źntere en kosteneffectievere systemen. Een van die innovaties met een enorm potentieel is het gebruik van micro-omvormers voor zonnepanelen.

SolarWindBioShop levert complete doe het zelf sets met micro-omvormers  of vraag een offerte op maat.

JA Solar paneel met Enphase micro-omvormers

In tegenstelling tot traditionele stringomvormers die de gelijkstroom die door meerdere zonnepanelen wordt opgewekt, omzetten in wisselstroom, zorgen micro-omvormers voor een individuele stroomomzetting voor elk paneel. Deze baanbrekende benadering biedt tal van voordelen, waaronder een hogere energieproductie, een grotere betrouwbaarheid van het systeem en een verbeterde veiligheid.

In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van micro-omvormers en onderzoeken we hoe ze een revolutie teweegbrengen in de zonne-energiesector. Ga met ons mee op deze verhelderende reis en ontdek de mooie toekomst die ons te wachten staat met micro-omvormers in de voorhoede van de transformatie van zonne-energie.

De marktleiders op het gebied van micro-omvormers zijn Enphase en APsysystems (APS).
Beide fabrikanten zijn constant bezig met verbetering en vernieuwing.
Bij Enphase is de IQ7-serie inmiddels opgevolgd door de IQ8-serie, zodat je ook zonnepanelen van 400 Wp of meer kunt aansluiten.
APS heeft de serie  DS3 micro-omvormers gelanceed voor panelen van 400 Wp en meer. Een kenmerk bij APS is dat je 2 panelen op een omvormer kunt aansluiten (2 aparte MPP tackers) en bij de nieuwe 3 fase omvormer type QTD2 zelfs 4 panelen per omvormer. Dit houdt de kosten laag.  

Klik hier voor de datasheet IQ8 (Enphase)  of DS3 (APS)

Reacties zijn gesloten.