Zonnepanelen voor bewoners van appartementen | RomarPRO


Bewoners van appartementen zijn zich niet bewust  hoeveel kWh ze zelf kunnen opwekken met “Balkon zonnepanelen”. Op een balkon is meestal wel plaatst voor 1 of  2 panelen.  

De huidige hoogvermogen, All Black,  N -type zonnepanelen hebben een vermogen van 430 tot 450 Wp per paneel.

Bij een  stroomtarief van EUR 0,35 per kWh is de besparing per paneel dus 430×0,85=365 x 0,35 =  ca. EUR 128,-  per jaar. Bij 2 panelen wordt dit EUR 256,- per jaar.

Duitsland loopt voorop met groene energie. In Duitsland is zonnepanelen op het balkon een  normale zaak. De overheid stimuleert zelfs actief met een forse subsidie. Zover zijn we in Nederland nog lang niet. Subsidie is niet nodig. Het is wel van belang dat de huurders van appartementen meer mogelijkheden krijgen om zonnepanelen op een balkon te plaatsen.

Balkon zonnepaneel met micro omvormer

Vaak belemmert de huisbaas het plaatsen van zonnepanelen op een balkon. Een veelgebruikt argument is het totaal aanzicht van een appartement gebouw. Dit punt kun je makkelijk terugbrengen tot bijna nul door altijd te kiezen voor zwarte panelen (evtl. design panelen afgestemd op een compleet wooncomplex). Maak de keuze beperkt. Ga uit van plaatsing verticaal of als optie onder een hoek van 25*. Op deze manier bereik je dat de animo voor zonnepanelen op het balkon snel zal toenemen.

Mensen met een grote  vrijstaande woning hebben inmiddels zonnepanelen . De huurder hoeft niet achter te blijven.

Een extra voordeel van een  “Balkon Zonnepaneel” is dat je dit bij verhuizing gewoon kunt meenemen   De investering is dus waardevast.
zie ook de blogpost/website van  . . .  https://www/romarpro.nl

Wat zegt mijn vriend in Berlijn hierover:
“Deutschland fördert Balkonsolaranlagen, auch als “eigene Energiezentrale” bezeichnet, aus mehreren Gründen. Zunächst einmal unterstützt die Bundesregierung erneuerbare Energien, um die Abhängigkeit von fossilen Brennstoffen zu verringern und die CO2-Emissionen zu reduzieren, was zur Bekämpfung des Klimawandels beiträgt.

Balkonsolaranlagen ermöglichen es den Menschen, ihren eigenen Strom zu erzeugen und zu nutzen, was die dezentrale Energieerzeugung fördert und die Abhängigkeit von großen Energieversorgungsunternehmen verringert. Dies passt gut zu Deutschlands Bestrebungen, die Energiewende voranzutreiben und eine nachhaltige Energiezukunft zu schaffen.

Außerdem können Balkonsolaranlagen dazu beitragen, die Energiearmut zu bekämpfen, da sie es auch Mietern und Wohnungseigentümern ohne eigenen Garten ermöglichen, von Solarenergie zu profitieren.

zwart zonnepaneel met APs micro omvormer

Die Förderung von Balkonsolaranlagen ist daher Teil eines breiteren Plans, erneuerbare Energien zu unterstützen, die Energiewende voranzutreiben und die Energieunabhängigkeit zu stärken.

RomarPRO balkonset met dubbelglas zonnepaneel

Artikel door Leo Verkoelen (SolarWindBioShop) voor Romar Products

Reacties zijn gesloten.