SolarwindBioShop 10 jaar groene energie

SolarWindBioShop – 10 jaar zonnepanelen

Hallo,

Ref: Over zonnepanelen en je geld dat je maar een keer kunt uitgeven


Mijn naam is Leo Verkoelen van Leudal Trading Company en ik wil je graag helpen om tot een goede keuze te komen. Is zonnepanelen kopen voor jou mogelijk of is zonnepanelen zelf plaatsen een nog betere optie voor jezelf en je portemonnee.

SALDEREN  
Laat ik beginnen met het verdienmodel : “Salderen”.

Gelukkig,  voor jou als consument blijft de saldering gehandhaafd (2024). Dit betekent dat als je meer stroom produceert dan gebruikt (vnl. midden op de dag en ’s zomers midden op de dag) je deze terugduwt in het stroomnet en later kunt gebruiken tijdens de periode dat je eigen zonnepanelen installatie niet voldoende levert (o.a. in de herfst en winter). Je maakt tijdelijk gratis gebruik van het net als opslagplaats. Gratis is niet logisch en de netbeheerders zullen alles uit de kast halen om een mogelijkheid tot compensatie te vinden.
De realiteit nu: salderen blijft. En als consument profiteer je hiervan zo lang het kan. Dit is je eerste voordeel. 

INVESTERING  
Wat kost een  zonnepanelen installatie?
Op het internet kun je vrij snel een indicatie vinden wat een zonnepanelen installatie ongeveer kost als je alles laat plaatsen en aansluiten.

Uitgaand van een geschat en te investeren bedrag komt de vraag: heb ik dit bedrag beschikbaar en, indien nog niet,  hoe lang gaat het duren voor ik dit bedrag bij elkaar heb gespaard.
Misschien zijn er nog alternatieven. Kan ik goedkoop lenen? Kan ik mijn hypotheek verhogen? Kan ik zonnepanelen meenemen in de hypotheek bij de aankoop van een huis?

DUURZAAMHEIDSLENING  
JA, er zijn een paar opties. Optie 1. Heb je een aanvraag voor hypotheek lopen dan kun je deze verhogen met het bedrag dat nodig is voor de zonnepanelen. Dit is een veelgebruikte optie. Voordeel je huis wordt meer waard en bij een eventuele verkoop brengt de woning meer op.  Een tweede optie is een duurzaamheidslening via SVN (www.svn.nl).  Een duurzaamheidslening is een lening met een vaste  lage  rente en looptijd. Subsidies zijn afgeschaft en volgens de overheid niet meer nodig, omdat een zonnepanelen installatie zichzelf terugverdient (de norm voor terugverdienen = maximaal 7 jaar). En wat nu als ik een huurder ben. In deze situatie kan een verplaatsbaar mini systeem een oplossing zijn (www.romarpro.nl).

Dit was het wat je kunt doen om de directe kosten van de investering te beperken.  Wat je niet uitgeeft, hoef je niet terug te verdienen. Dit is je eerste winst.

ZONNEPANELEN KOPEN 
Okay, je bent klaar om na te denken over de aankoop van zonnepanelen.
Waar kan het nog fout gaan? Wat is er sinds 2015 veranderd in jouw voordeel. Het risico is heel klein. Stel je wou in 2015 een zonnepanelen systeem kopen. Je werd geconfronteerd met een nieuwe en opkomende industrie. Iedereen begrijpt het: zonne-energie is de toekomst en blijft altijd gratis.

ZONNEPANELEN ZELF PLAATSEN
Een compleet systeem wordt samengesteld uit: zonnepanelen, omvormer, montagematerialen, bekabeling en de mogelijkheden van je meterkast.

2015: zonnepanelen zijn duur, weinig vermogen en het aantal fabrikanten  (vnl.  aziatisch) groeide als kool. Grote opkomende merken , zoals SUNTECH (panelen) en OMNIK (omvormers)… verdwijnen van de ene dag op de andere (zie www.solarwindbioshop.com/EnerShop-Merken.htm) . De grote vraag : welk merk moet ik kopen en hoe betrouwbaar is de garantie. Garantie van een chinees merk of liever van een europees merk. Een ding is al snel duidelijk. De chinezen maken tamelijk goede  spullen en kunnen goedkoper produceren dan iedereen. Conclusie: het is een gok wat de beste keus gaat worden. En bovendien  zie je een trend: ieder jaar meer vermogen (Wp) voor je geld! Het vermogen van een paneel gaat gestaag van 195 Wp  naar 265 Wp.

SAMENSTELLING ZONNEPANELEN SET 
Je hakt de knoop door en kiest voor een zonnepaneel.
Nu moet je nog kiezen voor de omvormer. Je kunt kiezen voor een string-omvormer met 1 of 2 MPPT. Goed of verkeerd gegokt: Omvormers van europese merken, zoals Mastervolt, SMA, Fronius, Kostal en KACO (uitstekend), idem Sungrow, Solis/Ginlong, Goodwe, Solaredge, Enphase, APsystems, (goede keus) en misgegokt o.a. Omnik (failliet),  Solarmax(failliet).

De derde horde: montagematerialen. Voor schuine (o.a. pannen dak) is er voldoende aanbod evenals voor platte daken. Allemaal relatief eenvoudige en betrouwbare systemen.

De laatste horde: de bekabeling en het aansluiten in de meterkast. Eureka! Het systeem in bedrijf stellen. Leudal Trading adviseert altijd… laat dit doen door een locale electricien.

Pannen dak – project 2014

Een voorbeeld uit 2014: een van de eerste klanten van Leudal Trading (SolarWindBioShop). Project 24 panelen op een pannendak, ’s morgens schaduw van de buren. Gekozen voor Solaredge omvormer (3 fase), optimizers, panelen Canadian Solar All Black en Clickfit EVO montagemateriaal. Voor daken met (deel)schaduw is Solaredge (Israel) de beste keus. Iets duurder, echter meer opbrengst per paneel.


De volgende uitdaging: welke zonnepanelen kopen.
Meest gevraagd zijn zonnepanelen van het type “POLY” (blauwachtig met zilver frame).  Voor nederlandse pannen daken groeit de vraag naar zwarte panelen. Het beste product dat je kunt kopen zijn volledige zwarte CIS panelen van Solar Frontier (een onderneming van Koninklijke Shell en Saudi Aramco). Leudal Trading  koopt pallets en pallets in Antwerpen (warehouses)  en levert zonnepanelen (meestal met eigen vervoer) af bij klanten van Groningen tot het zuidelijke franstalige deel van Belgie. De opgedane ervaring van het eerste uur resulteert al snel in leveringen voor bedrijfshallen (gemiddeld 50 tot 200 panelen). Tientallen tevreden en enthousiaste klanten.
 xxx-3

SolarWindBioShop groeit – van noord Nederland tot franstalig zuid Belgie

Waarom vertel ik je dit allemaal. Om je te laten zien hoe de markt gegroeid is en hoe de grootste problemen inmiddels zijn opgelost,  zodat je nu in alle vertrouwen een zonnepanelen systeem kunt kopen. De pioniertijd is voorbij.

Stand 2024: de marktleiders voor zonnepanelen zijn o.a. Jinko Solar, JA Solar, Canadian Solar, Trina Solar, Longi Solar en TW Solar. Voor de omvormers zijn dit Solis, Goodwe, Huawei, SMA, Sungrow, Solaredge, Enphase en APsystems. Montage  op schuine daken  . . . Clickfit EVO en voor platte daken . . . Flatfixfusion, Blubase en Valk Solar.


Huiseigenaren kunnen nu profiteren van historisch lage prijzen voor zonnepanelen en een korte terugverdientijd. Volgens experts is dit het ideale moment om te kiezen voor zonnepanelen. Na de terugverdientijd profiteer je nog minimaal 20 jaar van GRATIS energie en ben je minder afhankelijk van het net.  Een goed moment om een persoonlijke offerte op maat aan te vragen.


SERVICE NA LEVERING
Van een groot aantal klanten die een Solaredge systeem hebben gekocht zien we 24/7 de status van de  installatie.

STATUS 2024
Je kunt in vertrouwen kopen. Er is veel keus in panelen, omvormers etc.. SolarWindBioShop  maakt graag voor jou een vrijblijvende offerte op maat. Ieder dak is anders.

Onderstaand 2 korte video’s van veelgevraagde producten nl. Enphase micro omvormers en Blubase montagesets voor plat dak.

Onderstaand 2 korte You Tube Video’s:
Enphase – You Tube video

Het 10 jarig bestaan van LEUDAL TRADING gaan we vieren met speciale aanbiedingen voor jou,je vrienden, familie en collega’s en iedereen die alsnog in zonnepanelen wil investeren of wil uitbreiden met extra panelen en misschien al een thuisbatterij

Heb je een project? We denken graag met je mee.

 

Reacties zijn gesloten.