Waarom zonnepanelen uit China | SolarWindbioShop – deel 1

Zonnepanelen uit China zijn 20% goedkoper dan uit Europa. Een recent europees onderzoek van SAFE heeft aangetoond dat zonnepanelen uit China gemiddeld 22% goedkoper zijn. Dit geldt, ofschoon in mindere mate,  voor geheel Azie.

Image result for solar mass production

Hoe komt het dat China goedkoper is?
De chinezen hebben zich toegelegd op massaproductie van een beperkt aantal typen. Dit garandeert lage kosten en constante kwaliteit. Een extra voordeel is dat de chinese overheid de energie-sector stimuleert middels een lange termijn beleid.

Het grondstoffen voordeel
Een tweede voordeel is dat grondstoffen en basismaterialen in ruime mate uit eigen regio en dus tegen de beste prijs beschikbaar zijn. De wereld toplijst van zonnepanelen leveranciers wordt gedomineerd door aziatische bedrijven en deze rangorde blijft jaar na jaar nagenoeg hetzelfde.
Conclusie: er is niets mis mee als u panelen koopt met oorsprong China, Maleisie of Taiwan. De top 10 bedrijven leveren A-kwaliteit tegen een constante en goede prijs.

Image result for solar reporter

Voorlichting over solar-systemen
Laat u altijd goed voorlichten door de leverancier van DHZ pakketten of door de installateur. Hetgeen gezegd is over zonnepanelen geldt in principe ook voor de trends in OMVORMERS. SolarWindBioShop, een bekende leverancier van DHZ pakketten in de Benelux, geeft online en op locatie adviezen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de beste software voor calculatie op afstand.
SMA blijft het topmerk in omvormers en veelgevraagd  bij onze klanten in Belgie. In Nederland zijn de merken OMNIK en GOODWE goed ingeburgerd vanwege kwaliteit, prijs, garantie en after sales service.

U kiest voor een duurzame oplossing voor uw energie voorziening
U wilt besparen op de ieder jaar duurder wordende stroom en wil graag minder ( lees onafhankelijk) worden van de grote netwerken, zoals Essent, Nuon e.d.. De dakconstructie en uw eigen stroomverbruik (misschien een of meer elektrische auto’s in de toekomst?) bepalen o.a. wat voor u de beste oplossing is. Ieder dak is anders en daarom is advies  door een solar-expert altijd aan te bevelen.

De prijs van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door:
a) de panelen. Keuze uit mono, poly of dunne film panelen
b) de omvormer. Keuze uit string omvormer, micro omvormer of omvormer met Optimizers
c) montagematerialen. Groot aanbod voor platte en schuine daken o.a. Clickfit en vanderValk.
d) monitoring systeem. Gratis bij o.a. Solaredge, Omnik en Goodwe.
e) DHZ installatie met advies of laten installeren.

SolarWindBioShop (a LEUDAL TRADING COMPANY) biedt  meerwaarde voor uw woning tegen een gunstige prijs. De ontwikkelingen op de solar-markt worden constant gevolgd; het clienteel kan hierdoor altijd tijdig de beste oplossing aangeboden kan worden.

Hoe mooi ziet uw solar-dak uit?
Omdat zonepanelen  meer dan 25 jaar meegaan is de keuze voor een goed uitziend dak  een belangrijk thema. Uw huis wordt meer waard. De terugverdientijd van uw investering in zonnepanelen wordt o.a; bepaald door het aantal zonnepanelen, de hellingshoek en het berekende rendement van uw installatie. Teveel opgewekte energie kunt u tijdelijk opslaan in het net (SALDEREN). Het ziet er naar uit dat salderen tzt niet meer gratis is en er tijdig voldoende mogelijkheden zijn voor opslag in accu’s tegen een goede prijs

Image result for batterij opslag zonnepanelen
Wordt stroom gratis?
JA, de tendensen zijn er.
Over 10 jaar alleen betalen voor opslag en transport van energie.

Mrs WdF Verkoelen-Leal

Reacties zijn gesloten.