De vijf grootste voordelen van zonnepanelen | SolarWindBioShop

Veel mensen zijn nog niet overtuigd. De voordelen van zonnepanelen zijn groot. Volgens een recente enquete wordt de prijs vaak te hoog ingeschat. Men is zich niet bewust van de continue vernieuwingen in deze sector.
Onderstaand de voordelen van zonnepanelen in willekeurige volgorde.

Hoog rendement
Het rendement van zonnepanelen wordt steeds hoger, terwijl de kosten maandelijks dalen. Binnen vijf tot zeven jaar hebt u uw investering al terugverdiend.  Massa- productie en scherpe inkoop brengen u dit voordeel zonder gebruik te maken van buurtacties, collectieve aankoop e.d.

perc-01

Prijsdalingen 2016 – onverwachte prijs-implosie
Geheel onverwacht zijn de prijzen van zonnepanelen eind 2016 met ruim 20% gedaald.  Gelijktijdige verbeteringen op alle gebieden van grondstof tot eindprodukt hebben dit effect teweeggebracht. Dit geldt voor poly en mono zonnepanelen op basis van silicium. Het was tevens de voornaamste reden van Solar Frontier (toonaangevend fabrikant van CIS panelen met SHELL als grootste aandeelhouder) om de levering buiten Japan voorlopig) te beeindigen.
Sinds 2011 is de prijs van zonnepanelen zelfs gehalveerd.  De innovatie gaat op alle gebieden door. Dit geldt voor productie van de cellen, assemblage van de modules en geautomatiseerde productie in met name aziatische landen.

perc-02
In 2016 heeft JA Solar als eerste met succes de PERC technologie geintroduceerd … meer opbrengst per paneel. Verschillende fabrikanten (Canadian  Solar, Boviet, Phono Solar en andere) kunnen deze panelen met PERC technologie inmiddels ook aanbieden. Momenteel richten de fabrikanten zich sterk op verhoging van het aantal busbars, om hiermee minder verliezen en dus hogere opbrengst bereiken.  Op termijn zullen de prijzen per Wattpiek blijven dalen.

Onafhankelijk van energieleverancier
Voor veel mensen is dit een stille wens. De stroomprijs heeft de neiging constant hoger te worden. Door eigen energieproductie betaal je minder aan het net.
Binnen enige jaren wordt een grote doorbraak verwacht in opslag van energie. Te denken valt aan met name Li-ion batterijen met lange levensduur. Ieder jaar gaan we meer stroom verbruiken, denk ook aan de snelle inburgering van elektrisch aangedreven voertuigen (auto, scooter en fiets).

Wanneer u uw eigen  energie opwekt, bent u minder afhankelijk van uw energie leverancier en dus beschermt tegen ongewenste prijsstijgingen.

Uw eigen portemonnee en het milieu
Behalve voordeel voor uw eigen portemonnee draagt u bij aan een beter milieu. Dit is vooral belangrijk voor de generaties die na ons komen. We willen geen vervuilde wereld achterlaten. Ieder paneel draagt bij aan een schoner milieu. Zonne-energie is er in overvloed. Het vervangt vervuilende, fossiele energie door schone energie.

Nagenoeg onderhoudsvrij
Zonnepanelen en het hele systeem zijn nagenoeg onderhoudsvrij. De levensduur van panelen en omvormer zijn minimaal 10 tot 12 jaar (fabrieksgarantie). Via monitoring bewaakt u continue uw systeem. Bij Solaredge (het systeem met Optimizers) bewaakt u de installatie zelfs tot op paneelniveau. Een solar-systeem koopt  u zonder zorgen.  Het maakt hierbij nauwelijks verschil of u zelf installeert of laat installeren.

Reacties zijn gesloten.