Sla op in je Eigen Huis THUISBATTERIJ | SolarWindBioShop

Kies tijdig voor een hybride omvormer en sla opgewekte stroom  tijdelijk op in je eigen thuisbatterij. Dek je in tegen de aflopende salderingsregeling.

Ja, het is zeker mogelijk om zonne-energie op te slaan in batterijen. Dit proces staat bekend als zonne-energieopslag en het wordt steeds populairder naarmate hernieuwbare energiebronnen zoals zonne-energie meer worden geïntegreerd in de energievoorziening.

Thuisbatterij – van Enphase tot Pylontech

Zonne-energieopslag wordt vaak gedaan met behulp van accu’s of batterijsystemen die de overtollige elektriciteit die wordt geproduceerd door zonnepanelen kunnen opslaan voor gebruik op een later tijdstip, bijvoorbeeld wanneer de zon niet schijnt, zoals ’s nachts of op bewolkte dagen. Dit is vooral handig om een continue stroomvoorziening te garanderen, zelfs wanneer de zon niet actief energie produceert.

Er zijn verschillende soorten batterijsystemen die voor zonne-energieopslag worden gebruikt, waaronder loodzuuraccu’s, lithium-ionbatterijen en flowbatterijen. Lithium-ionbatterijen zijn momenteel populair vanwege hun hoge energiedichtheid en snelle laad- en ontlaadmogelijkheden.

Het opslaan van zonne-energie in batterijen heeft meerdere voordelen, waaronder:

 1. Onafhankelijkheid van het netwerk: Met voldoende opslagcapaciteit kunnen huishoudens en bedrijven hun eigen opgeslagen zonne-energie gebruiken en minder afhankelijk zijn van het elektriciteitsnet.
 2. Vermindering van energiekosten: Door overdag zonne-energie op te slaan en ’s nachts te gebruiken, kunnen gebruikers hun elektriciteitskosten verminderen, vooral op piektijden wanneer de elektriciteit duurder is.
 3. Energiebehoud: Zonne-energie die anders verloren zou gaan wanneer de vraag laag is, kan worden opgeslagen en gebruikt wanneer dat nodig is.
 4. Milieuvriendelijkheid: Het opslaan van zonne-energie vermindert de behoefte aan fossiele brandstoffen en draagt bij aan een duurzamere energievoorziening.

Hoewel zonne-energieopslag veel voordelen heeft, zijn er ook enkele uitdagingen, zoals de kosten van batterijsystemen, technische aspecten en duurzaamheidskwesties met betrekking tot de productie en recycling van batterijen. Desondanks worden er voortdurend verbeteringen en innovaties doorgevoerd om deze uitdagingen aan te pakken en zonne-energieopslag steeds efficiënter en toegankelijker te maken.

Wat zijn de beste merken batterijen voor thuis opslag

De keuze voor het beste merk batterijen voor thuisopslag hangt af van verschillende factoren, waaronder prestaties, betrouwbaarheid, prijs, garantie, technische specificaties en beschikbaarheid in jouw regio. Hier zijn enkele van de bekende merken die populaire batterijsystemen voor thuisopslag aanbieden:

 1. Tesla Powerwall: Tesla is een pionier op het gebied van batterijopslag voor thuis. De Powerwall is een bekend en veelgebruikt batterijsysteem dat zowel aan particulieren als bedrijven wordt verkocht. Het biedt hoge capaciteit, gebruiksvriendelijke functies en integratie met zonnepanelen.
 2. LG Chem RESU: LG Chem is een Zuid-Koreaanse fabrikant van elektronische producten en biedt de RESU-lijn van lithium-ionbatterijen voor thuisopslag. Deze batterijen staan bekend om hun betrouwbaarheid en hoge energiedichtheid.
 3. Sonnen: Sonnen, nu onderdeel van Shell, biedt innovatieve batterijsystemen die niet alleen energieopslag mogelijk maken, maar ook slimme energiebeheerfuncties bieden. Dit merk is vooral populair in Europese markten.
 4. Enphase Energy: Enphase Energy biedt micro-omvormeroplossingen en heeft ook een thuisbatterij genaamd de Encharge. Deze batterij is ontworpen om samen te werken met zonnepanelen en omvormers van Enphase.
 5. BYD: BYD is een Chinees bedrijf dat een scala aan energieopslagoplossingen aanbiedt, waaronder batterijen voor thuisgebruik. Ze hebben een sterke aanwezigheid in de wereldwijde markt.
 6. Panasonic: Panasonic biedt batterijen voor thuisopslag, waaronder de EverVolt-batterijlijn. Panasonic heeft een goede reputatie opgebouwd in de batterijsector.
 7. Pylontech: Pylontech is een opkomend merk dat zich richt op lithium-ijzerfosfaat (LiFePO4) batterijen voor thuisopslag. Ze bieden modulaire systemen die kunnen worden aangepast aan de behoeften van de gebruiker.

Het is belangrijk om grondig onderzoek te doen voordat je een beslissing neemt. Overweeg factoren zoals capaciteit, efficiëntie, levensduur, garantievoorwaarden en compatibiliteit met je bestaande zonne-energiesysteem (indien van toepassing).
Het is ook verstandig om de marktontwikkelingen in de gaten te houden, aangezien nieuwe technologieën en merken voortdurend opduiken en de concurrentie kunnen beïnvloeden. In verschillende landen krijg je tot 50% subsidie bij de aanschaff van een thuisbatterij. Voor nederland geldt dit totnutoe nog niet. We houden je graagop de hoogte middels de pagina ENERGIE-OPSLAG.

Laatste nieuws. Voordelige prijzen en uit voorraad leverbaar … Huawei Hybride omvormers geschikt voor batterij-opslag.


De ontwikkelingen  op de markt voor thuisbatterijen gaan snel. Dalende prijzen. Meer gemak bij installatie. Mogelijkheden voor offgrid systemen. Vraag altijd naar de meest recente aanbiedingen. SolarWindBioShop en ROMARPRO maken graag een passende offerte.

Huawei hybride omvormers by SolarWindBioShop

Reacties zijn gesloten.