Enphase doorbraak / SolarWindBioShop

Enphase IQ8M Micro Omvormer / SolarWindBioShop

Waarom kennismaken met een nieuwe micro-omvormer bij Enphase. En wel een omvormer geschikt voor het Smart Grid. Bij laagstaande zon krijg je vaak last van schaduw.  Het is al lang bekend “de  schaduw op een of meer panelen geen invloed heeft op de prestatie van de hele string”. Enphase bouwt voort op dit principe en wint sterk aan populariteit bij aspirant en bestaande zonnepaneelhouders.

De bekende en voor velen de minder bekende voordelen zijn:
Enphase micro-omvormers zijn maximaal betrouwbaar (25 jaar garantie)>
Enphase micro-omvormers geven een hoog en optimaal rendement  en zijn uiterst veilig.

Het nieuwe type “Enphase IQ8M”  kan  gebruikt worden in combinatie met met 60 , 72 cells zonnepanelen.  Idem halfcell panelen van 120 en 134 cellen. Verder aanbevolen door de fabrikant voor “108 cells”panelen, zoals de JINKO N-type 420 Wp.

Belangrijke info voor aspirant zonnepaneelhouders
Micro-omvormers hebben geen bewegende delen en zijn daardoor minder gevoelig voor storingen. Het omzetten van de stroom gebeurt direct bij de micro-omvormer  – ze produceren daarom een veilige wisselstroom.
Een systeem met micro-omvormer kun je altijd uitbreiden met een of meer zonnepanelen, ongeacht welk merk, vermogen , Wp en orientatie van  het paneel.

Gemakkelijk te installeren (vlgs Enphase)

Lightweight and compact w/ plug-n-play connectors
• Power Line Communication (PLC) between components
• Faster installation with simple two-wire cabling

Wat zegt de fabrikant over de IQ8 serie
De krachtige Enphase IQ8 Microinverters zijn geschikt voor het Smart Grid en ontworpen voor de nieuwste generatie, hoog rendement, PV-modules. De IQ8 heeft de hoogste energieproductie- en betrouwbaarheid in de industrie en dankzij de Rapid Shutdown functionaliteit voldoet hij aan de strengste veiligheidsnormen. Het brein van de op halfgeleidertechniek gebaseerde micro-omvormer is onze eigen ASIC (application-specific integrated circuit) waarmee de micro-omvormer met of zonder netaansluiting kan opereren.*

SPECIFICATIE
Aansluitvermogen        480plus
Opstartspanning          22 Volt
MPPT spanningsrange  27-45 Volt
Max. aantal panelen fase      8

 

Enphase toebehoren

Een Enphase micro omvormer systeem bestaat uit een aantal delen;

  • Micro-omvormers
  • Het Envoy-S communicatiesysteem
  • Enlighten (software): Enphase Enlighten maakt de werking van het zonne-energiesysteem inzichtelijk.
  • Speciale IQ-kabels voor landscape en portret.

Enphase monitoring

Voor monitoring wordt gebruik gemaakt van de gateway ”Envoy S”. Dit systeem stuurt gegevens tussen de PV-installatie en Enphase over en weer. Enerzijds worden gegevens vanaf het PV systeem naar Enphase gestuurd om ze in te kunnen zien via bijvoorbeeld Enphase Enlighten. Anderzijds worden er automatisch systeem- en software updates vanaf Enphase naar de micro-omvormers.

Reacties zijn gesloten.