Zonnepanelen Wetten voor Zelfplaatsers | SolarWindBioShop

De terugverdientijd voor zonnepanelen gaat nogmaals omlaag. Voor 2021 is de tendens: meer vermogen per paneel. De verwachtingen uit het verleden zijn altijd overtroffen. Poly panelen zijn verleden tijd. Mono is in. Meer vermogen voor minder geld werd de laatste 2 jaren o.a. mogelijk door de snelle acceptatie van “PERC* techniek   en “Halve-cellen-techniek”.

Voor 2021 verwachten we de introductie van panelen van meer dan 500 Wp. De industrie komt met geheel nieuwe ontwikkelingen gebaseerd op grotere cellen. De strijd gaat om 180 en 210mm cellen. Dit gecombineerd met technieken , zoals N-type panelen, tiling, shingling en paving, meer busbars e.d.Energy-Roadmap

De gangbare panelen van ca. 165 x 100cm gaan er helemaal uit. De nieuwe panelen zijn meestal iets breder en langer. Belangrijk om te weten bij de aanschaf van montagematerialen (vnl. rails).
De top-10 fabrikanten van panelen plannen alle een forse uitbreiding van de capaciteit, waardoor meer vermogen voor dezelfde prijs geleverd gaat worden.

DE TRENDS BIJ ENERGIE-OPSLAG
Nu de saldering langzaam afgebouwd gaat worden, neemt de interesse in energie-opslag toe.  De prijzen dalen ieder jaar. Met name Duitsland en Belgie stimuleren het gebruik van batterijen met een forse subsidie. Voor Nederland is dat nog niet van toepassing.
De marktleiders zijn Li-ion batterijen. Te combineren met Hybride omvormers.
KORTE SAMENVATTING
1. De opbrengst per paneel gaat omhoog
2. De energie terugverdiendtijd gaat omlaag
3. De kostprijs per paneel gaat omlaag.
4. Ook alle overige kosten gaan omlaag

Leo Verkoelen 24.12.2020 (http://www.solarwindbioshop.com/EnerShop-ZONNEPANELEN.htm)

 

 

Reacties zijn gesloten.